Radio OnderStroom - een project van kleinVerhaal in opdracht van de bibliotheek van Oostende

Op 23 september 2017 gaf kleinVerhaal en de bib van Oostende het startschot aan een gloednieuw radiostation. Ze gingen hierbij op jacht naar Oostendenaars tussen 18 en 30 jaar om mee te werken aan een participatief experiment. De bib verkent binnen het kader van deze opdracht nieuwe vormen van dienstverlening. Een groep jonge radiomakers, dichters, vertellers, DJ’s en producers onderzoeken diverse nieuws- en creatievormen. Ze gaan aan de slag met een diverse digitale content, connecteren met collectie èn met de Oostendenaars. Eerste opzet: het creëren van een OnderStroom-podcast. De eerste aflevering werd een eigen kijk op 'Jongerencultuur in Oostende'. De tweede aflevering wordt een hoorspel en gaat 'ON AIR' op zaterdag 19 mei 2018.

Samen met de 3 coaches Jan Ducheyne, Arne Ramon en Jens Weerbrouck gaat de groep in het voorjaar opnieuw aan de slag. Op 19 mei 2018 organiseert 'Radio OnderStroom' zijn allereerste liveshow tussen 14u en 17u in de bibliotheek van Oostende. Na deze liveshow wordt ook de nieuwste aflevering van de OnderStroom-podcast gelanceerd! Aanvullend organiseren we in het voorjaar 3 masterclasses. Op 10 februari komt Dieter Van Dam (radio-docent RITCS) ons werk onder de loep nemen. Op 17 maart doet Lucas Derycke hetzelfde. 24 maart gaat Dj Grazzhoppa aan de slag met de DJ's!

Telkens we een nieuwe aflevering klaar hebben, releasen we deze via de OnderStroom-booth in de bibliotheek (gecreëerd door Kamiel Fabry - zie onderstaande foto).

Meer info? Zin om radio te maken en deel uit te maken van de OnderStroom? Contacteer Michiel De Baets - 0487 92 68 09, michiel@kleinverhaal.be